Det livliga spelet craps

Det tärningsbaserade spelet Craps är ett sant hasardspel, eftersom det helt är baserat på slumpen. Även i spel som Craps finns det en hel del som man som spelare själv kan göra för att maximera vinstchanserna. Det viktigaste är naturligtvis att spela ofta och mycket för att lära känna spelet ordentligt och få ett bra grepp om jargongen och de olika satsningar och möjligheter som finns. Genom att spela ofta kan man också lära sig att läsa av sina motspelare och förutsäga deras satsningar, för att sedan antingen satsa med eller mot dem, vilket påverkar oddsen och möjligheterna till att vinna. Den som är snabbtänkt och har huvudet på skaft kan även försöka sig på att räkna ut den statistiska chansen att tärningarna ger ett visst utfall, även om det är mycket svårt och i många fall ansett som fusk. Det absolut viktigaste när man spelar Craps är att ha turen på sin sida.

Ett fartfyllt spel med lång historia

Craps är ett av världens äldsta hasardspel och har en lång historia. Spelet är lätt att sköta, eftersom det i princip bara kräver tillgång till två tärningar och insatser från spelarna. Det är antagligen en av orsakerna till att Craps popularitet håller i sig. Redan 600 år f.Kr. ska det ha funnits spel baserade på tärningar och mycket tyder på att Craps var en av de allra första varianterna på tärningsspel. Det är inte svårt att förstå varför, eftersom Craps är så spännande och händelserikt. Ett parti Craps innehåller många olika spelmöjligheter och varianter som utspelar sig parallellt på spelbordet. Som spelare gäller att vara snabbtänkt och hålla huvudet kallt för att hänga med i alla svängar. Ofta blir spänningen hög vid Craps- bordet och ljudnivån tenderar att öka allt eftersom spelomgången fortskrider och insatserna ökar.

Svårt att bli uttråkad

Craps har ett rätt avancerat spelbord med många parallella spelmöjligheter under en omgång. Det är som ny spelare lätt att bli avskräckt av det komplicerade spelbordet, men faktum är man klarar sig långt med några grundläggande satsningar. Det faktum att spelet pågår på flera olika nivåer samtidigt, är en av tjusningarna med Craps och något som gör att spelet passar lika bra för nybörjare som för mer avancerade och erfarna spelare. Det är svårt att bli uttråkad och fullärd, eftersom möjligheterna och satsningarna tycks oändliga. Detta bidrar till den uppsluppna stämningen vid ett Craps- bord. På casinon i Monaco eller Las Vegas hör man ofta ljudet från Craps- bordet på avstånd, då annars lugna spelare rycks med i spelet. Svettningar, höga utrop och jubel blandas med stön och förvridna ansikten när tärningarna rullar över bordet – Craps är ett mycket spännande spel väl värt att prova på!