Lär dig allt om spel med tärningar

När man väljer att ge sig in på tärningsbaserade spel öppnas en helt ny värld för många spelare, eftersom spel med tärningar är så mångfacetterade och erbjuder många olika vändningar och spelmöjligheter. Att spela hasardspel som grundar sig på tärningar är på många sätt olikt från spel som bygger på till exempel spelkort (så som Poker och Black Jack) eller roulettespel av olika slag. Tärningsbaserade spel bygger förvisso på slumpen men det finns en statistisk möjlighet att räkna ut chansen för möjliga utfall på ett annat sätt än när man spelar på till exempel roulette eller Poker. Detta gör att tärningsspel är både spännande och något för den snabbtänkte spelaren.

Vidskeplighet vid tärningsspel

Många tärningsspel är omgivna av mystik och vidskeplighet. Det finns ofta gamla sägner om att tärningarna och spelet styrs av osynliga demoner och annars klarsynta spelare kan vid tärningsbaserade spel lätt få för sig att det finns olika saker och tecken som bringar antingen tur eller otur till spelet. Ett tecken kan till exempel vara en tärning som faller av bordet så blir nästa slag en sexa, eller att oddsen för vissa nummer ökar om tärningarna slås med vänster eller höger hand. Det finns även myter kring kvinnliga spelare, som sägs vara inkarnationer av den lyckobringande Fru Fortuna, och när en ny kvinnlig spelare väljer att ansluta sig till ett pågående tärningsspel väljer många att satsa extra mycket på nästa omgång i tron att den kvinnliga spelaren bringar tur till bordet.

Tärningsspelet Craps

Ett av de absolut mest spännande tärningsspelen är utan tvekan spelet Craps. Detta spel såsom vi känner till det idag härstammar från Louisana i södra USA. I denna del av USA kommer befolkningen ursprungligen från Frankrike och namnet på spelet Craps har även det franskt ursprung. Det är däremot inte helt klart vilket ord som ligger till grund för ordet Craps, och vissa menar att det är det franska ordet för padda: "crapaud" men det finns även de som menar att namnet på spelet är ett dialektalt uttal för ordet "crabs".

Även nybörjare kan vinna i Craps

Trots att många tärningsspel precis som Craps är baserade på slumpen och ofta omgivna av myter och vidskepelse, finns det solida regler och strukturer som spelen är uppbyggda kring. Just spelet Craps har ofta rykte om sig att vara ett komplicerat spel och det må vara sant, men det är absolut inte ett spel som är omöjligt även för den mer oerfarna spelaren. Många tärningsspel kan precis som Craps uppfattas som lite röriga och ostrukturerade vid första anblicken, men många olika spelmöjligheter och satsningar som pågår parallellt, men om man håller tungan rätt i mun och tar sig tid att förstå grunderna i spelet innan man kastar sig ut finns alla möjligheter även för en nybörjare att kamma hem segern. Detta eftersom alla tärningsspel i grunden är baserade på tur och slumpen, och det finns i princip ingenting man som spelare kan göra för att påverka hur tärningarna faller och därmed vilket riktning spelet ska ta. Detta är en av de stora tjusningarna med just tärningsbaserade spel och en av förklaringarna till varför tärningsspel fortsätter att vara så omåttligt populära sekel efter sekel.